Хто такий Android-розробник, переваги та недоліки професії, необхідні навички

Хто такий Android-розробник, переваги та недоліки професії, необхідні навички

11. Juli 2022 IT Вакансії 0

Product Madness може зацікавити відрядженнями зі Львова до Великої Британії. Щомісяця ми обговорюємо найцікавіше зі світу українського ІТ, а ще спілкуємося з представниками нашої спільноти. У цій статті ми розглянемо ключові кроки до цієї захопливої та перспективної професії. Продовжуючи, ви приймаєте правила сайту та політику Вакансія Mid/Senior Android developer (Kotlin) конфіденційності.

Хто такий Android-розробник. Огляд зсередини від Артема Шабана

  • Не забувайте стежити за останніми трендами та оновленнями, і продовжуйте вчитися, щоб залишатися на передньому краї розробки.
  • Серед архітектур лідерами очікувано є MVVM та MVP, але вже з’являється і новіша MVI.
  • Вартість розробки мобільних додатків значно варіюється також і від регіону, в якому працюють розробники.
  • Налагоджувач дає змогу аналізувати код, знаходити та виправляти помилки, а логування (наприклад, Log.d() або Log.e()) спрощує відстеження виконання коду та пошук проблем.
  • Очікується збільшення кількості пристроїв, що підтримують мобільні додатки, включно зі смартфонами, планшетами, пристроями, що носяться, та розумними гаджетами для дому.
  • Привіт, я Володимир, Java-розробник в Perfectial, Java Lead в LITS і ментор на Cursor Education.

Якщо аналізувати тамтешню специфіку додатків, то в таких країнах, буде чимало мобільних банкінгів. Ми розібрали що потрібно знати для створення ігор на андроїд на початковому етапі. Android-розробка – це захопливе та динамічне поле, де завжди є місце для зростання і навчання.

Приклади проєктів і завдань для мобільного розробника

Слід зазначити, що кожен напрямок, який ви могли б вивчити у нашій Школі, є, практично, ідентичним за затребуваністю. При виборі напрямку дуже важливо враховувати те, чим би вам хотілося займатися у майбутньому. З так званих хард-cкілів я очікую досвід роботи з більшістю стандартних компонентів SDK, знання популярних архітектурних патернів, синтаксису і стандартної бібліотеки Java/Kotlin.

обовязки Senior Android розробника

Список технічних питань, які ставлять на співбесідах Android розробникам

обовязки Senior Android розробника

Android Studio надає розробникам інструменти, як-от Logcat, профілювальник і налагоджувач, які допомагають відстежувати й виправляти помилки в застосунку. Крім того, серед доступних інструментів можна виділити моніторинг продуктивності та спеціальні засоби для роботи з графікою, якщо додаток використовує графічні ресурси. Android-розробники мають багатий вибір інструментів для тестування. Наприклад, JUnit – це популярний фреймворк для модульного тестування. Espresso надає засоби для UI-тестування і спеціалізується на перевірці взаємодії користувача з додатком.

Тренди та майбутнє мобільної розробки

Інструменти для аналізу батареї показують, яке навантаження лягає на пристрій. Метою методології DevOps є прискорення процесу розробки ПО, патчів, оновлень. У зв’язку з карантином всі наші курси читаються у online-форматі. Всі ці та інші позитивні якості допоможуть стати справжнім професіоналом.

Не забувайте, що професійний розвиток – це постійний процес. Він вимагає навчання новим технологіям та інструментам, а також прагнення до вдосконалення своїх навичок. Ці сертифікати можуть підкреслити вашу експертизу в конкретних технологіях.

Я навіть написав в статті, що понад 90% вакансій не згадують алгоритми. Мені би самому хотілося, щоби вага алгоритмів була, як у FAANG. Але, на жаль, навіть Lyft в своїй українській вакансії не згадував алгоритми на момент проведення дослідження. Необхідні вміння аналізувати і вирішувати нетривіальні задачі, логічне мислення.

У сфері мобільної розробки відсутній поділ на фронтенд і бекенд, властивий веб-програмуванню. Мобільні розробники займаються як зовнішнім інтерфейсом додатків, так і їхньою внутрішньою логікою. Ми також проводимо перевірку резюме, супровідних листів та даємо консультації, якщо виникають питання.

обовязки Senior Android розробника

Ви можете легко редагувати XML-файли, щоб змінити зовнішній вигляд інтерфейсу, не втручаючись у код програми. Це робить процес оновлення та модифікації інтерфейсу швидшим і зручнішим. По-перше, він дає змогу розробникам детально визначити, які елементи інтерфейсу відображатимуться на екрані і який вигляд вони матимуть. XML (Extensible Markup Language) в Android використовується для опису структури та зовнішнього вигляду користувацького інтерфейсу (UI) додатків. Він дає змогу визначити, які елементи інтерфейсу відображатимуться і який вигляд вони матимуть на екрані.

обовязки Senior Android розробника

Можна використовувати безкоштовні темплейти і верстати свої перші творіння. Для порівняння це як зробити “скелет” (HTML), а потім накинути на нього “м’язи” та “шкіру” (CSS). Опісля того, як ви досить непогано навчилися верстати, починайте вчити JavaScript. JavaScript – це мізки сайту, без них нічого б не працювало, без JS на сайті не можна реалізувати динаміку та функціональну взаємодію з користувачем.

Однак хочу зауважити, що компанії рідко відкривають вакансії, у яких рівень Advanced був би зазначений хоча б як «would be a plus». Освіта рідко відіграє роль, але все ж трапляються вакансії, де вона необхідна. Android Studio постійно оновлюється та покращується, забезпечуючи розробникам актуальні інструменти та можливості. Як бачимо, мобільна розробка надає широкий спектр можливостей для розробників. До речі, навіть ствердження, що Koin не є DI-фреймворком спірне.

Основна робота Front-End розробника – це зробити такий сайт, щоб всі кнопки коректно працювали і виконували свої функції залежно від бізнес-вимог продукту. Простіше кажучи, Front-End розробники працюють з тією частиною сайту, яку бачить користувач. Щоб краще пояснити, що таке Front-End, поясню також і що таке Back-end. Back-end частина – це все те, що відбувається на стороні сервера, також цього користувач ніяк побачити не може. Це не означає, що ви маєте знати абсолютно всі деталі платформи або бібліотеки (хоча на цьому етапі експертиза уже має бути солідна). Для підготовки до іспитів важливо вивчити офіційні матеріали, документацію Android і використовувати рекомендовані навчальні ресурси.

Ми отримуємо дані від Back-end і показуємо їх у правильному та зрозумілому для користувача вигляді. Також для Front-End розробника ще важливо вміти бачити як краще виглядатиме сайт, тому потрібно бути ще й трохи дизайнером. Так ось, Front-End девелопер повинен вміти і бачити, як видозмінити дизайн, щоб його було легше закодити. У Java всі об’єкти є похідними від головного об’єкта (він називається просто Object), з якого вони успадковують базову поведінку і властивості.

До речі ви радите ту саму книжку що і я в статті, просто іншою іноземною мовою. Якщо вже на то пішло і російська більше легка для засвоєння нової інформації, то кожну з книжок яку я порадив можна знайти російською мовою, не лише цю. Світ мобільної розробки постійно змінюється, і існують кілька сильних трендів, які визначають його сьогоднішній і майбутній стан. Один із таких трендів – крос-платформеність, коли додатки працюють на різних операційних системах, таких як iOS та Android.

Ще один момент, якщо якусь ІТ-компанію засновує ІТ-спеціаліст, то підбір виконується дуже ретельно і мідл може розраховувати на суму близько 2 тисяч. Це відбувається тому, що і сам засновник може займатися кодингом, тобто перебирати частину роботи на себе, а також тому, що мідла продають як дійсно мідла, а не сініора. Але багато компаній готові брати джунів на цінник близько 600 доларів. Якщо ви Senior розробник, то окрім написання коду, вам довірятимуть ще й спілкування з клієнтом. До прикладу, замовник хоче, аби при розробці рішення ми враховували певні бізнес-потреби. Він надсилає команді свій перелік вимог, описаних з точки зору бізнесу.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/